02 October 2008

~~Sok Sek Sok Sek Ramadhan~~

Lama juga tak update itu dan ini, sana dan sini mengenai POLITIK. Sebenarnya, masa tidak mengizinkan untuk aku dan ceritaku belayar di alam maya. Apa tidaknya, sebulan berpuasa sungguh pantas ia berlalu. Terlalu banyak perkara yang ingin aku lakukan tidak juga kesampaian dalam meniti Ramadhan kali ini.

Nah, walaupun sibuk sehingga tak bisa menghitung waktu tapi Anwar Ibrahim Club berjaya juga menganjurkan majlis berbuka puasa buat rakan rakan. Walau kehadiran ahli tidak begitu memberangsangkan, namun kemeriahan dan kegirangan tetap wujud dengan kuntum kuntum bunga.

Atas usaha Zon Lembah Klang AIC, majlis tersebut dihadiri hampir 50 orang ahli dan diimamkan oleh Saudara Khalid Ali. Bermula dengan majlis berbuka puasa, sembahyang maghrib, isyak dan seterusnya disusuli Solat Terawih, ia disudahi dengan moreh serta sembang santai sehingga hampir jam 12 tgh malam.

Aku merasa terharu dengan sikap gotong royong dan juga semangat bersatu padu yang ditunjukkan dalam AIC. Alhamdulillah, akan terus lahir minda anak muda berdedikasi tinggi jika kita mampu memandang jauh kehadapan. Kalau aku panjangkan bicara perjuangan, pasti ada yang membidas dengan menujah bahawa aku dan perjuangan ini retorik semata.

Jika ingin tahu dan turut serta dalam Kelab Anwar Ibrahim ini, jangan segan segan daftar ke www.anwaribrahimclub.com dan..... segala aktiviti akan di'update' di www.anwaribrahimclub.com/forum

Aku sertakan gambar sekitar majlis berbuka puasa AIC pada 20 September lalu! Selamat menonton :-)

Mr President sembang santai bersama rakan rakan otai AIC

Menikmati juadah berbuka hingga terlupa berposing di hadapan kamera. Cayo lah!

Sebelum azan berkumandang! Sempat juga berposing....

Rajin rajin srikandi AIC ni! Masih available, ada yang nak isi borang? hehehehe jg mare

Mr Kekasih dan juga Saudara Khalid bual santai sambil menantikan waktu untuk bersolat tarawih

4 comments:

K0_E said...

lor, mane lg gmbr yg bnyk2 nini?
nk grab ni.. hehehe...

delster said...

congrat to aic lembah klang!!!
sori la tidak dapat gotong royong pada sebelah petang...
tapi majlis berbuka AIC "success"..

Laxmana said...

Salam...

Tak jemput kitorang pun... isk isk!

Hmm, lame dah tunggu celoteh lu... heheh!

denns said...

my pic was there...

heheh...bleyh x sedar ade org amik pic aku neyh...