16 July 2008

~~CERITA DI IPK~~

Ketika ini aku masih lagi di hadapan Balai Polis IPK Hang Tuah, Kuala Lumpur. Kesesakan orang ramai lebih teruk dari trafik kenderaan beberapa hari lalu. Entah mengapa semakin kuat desakan demi desakan hati yang aku rasakan. Kehadiran ratusan penyokong yang juga di bantu oleh rakan rakan SB berselerak ketika ini di perkarangan IPK Hang Tuah. Aku tak pasti siapa penyokong, siapa hantu di sini?

Semuanya sama, semua serupa tapi kalau kita lihat, dari raut wajah setiap insan di sini, semua mahukan pembebsasan De Facto PKR. Aku terus lagi termenung dan dibelenggu rasa gusar. Mungkinkah akan berakhirnya gegaran untuk ke Putrajaya? Apa akan kembali lagikah drama GELOMBANG 98?

Aku akan melaporkan sebentar lagi apa kisahnya rakyat yang dahagakan REFORMASI dan KEADILAN!!!!!

p/s: batery laptop ni dah nak abis :)

5 comments:

Ezreen Emira said...

sis,i hope you'll read this open letter to all Malaysians.

http://ezreenemira.blogspot.com/2008/07/justice-for-anwar-ibrahim.html

thank you,

Calgary,Alberta,Canada.

smallgiant said...

Marini,

terima kasih kerana menulis tentang keadaan di IPK.saya tak dapat turun kerana berada jauh.menyedihkan,DSAI diperlakukan sebegitu.

macam penjenayah besar!!! apa la yang diaorg takutkan sangat.biasa nya kalau org dah banyak buat salah memang begitu....

selalu buat tindakan terburu-buru.atas alasan takut DSAI tak datang ke IPK.

teruskan menulis....

STEEL7000 said...

sis,
kami semua sentiasa memberi sokongan,..sabar sis.
'sabar adalah kejayaan.'

azuar666 said...

Nini, aku dapat link blog ko di blog lady mariah, ingat blog ko yang sastera tue, blog baru, ok, aku suka, nak tahu pendapat ko gak. Tak nampak ko termenung masa jumpa ko. Alhamdullilah DSAI sudah dibebaskan. Cuma ini tandanya pemerintah sudah terdesak dan membuat drama dengan skrip yang serupa.

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada pendapat saya tentang debat ...

Marini_Kamal said...

thanks rakan2...

kita akan terus menulis untuk mengangkat kebenaran...

kata kata DSAI pada Nini serta DSWA sering buatkan Nini menjadi tak pernah luntur.

pedulikan apa kata orang, kita yakin kita benar dan kita harus lawan!!!!